Last van bedwantsen? Schakel een specialist in voor bestrijding

Je wordt wakker met jeukende irriterende bultjes, ook op plekken die gewoon bedekt waren tijdens het slapen. Het kunnen geen muggen zijn, maar wat zijn het dan? Bedwantsen! Vroeger heetten ze wandluizen, maar bedwantsen zijn helemaal geen luizen.

Ze voeden zich met je bloed en zijn heel moeilijk te bestrijden. Twijfel je of je bedwantsen hebt en:

  • heb je last van jeukende irriterende beten?
  • vind je uitwerpselen; als bruine speldenknopjes?

Dan wijst alles erop dat het bedwantsen zijn. Bedwantsen verspreiden zich snel en zijn moeilijk te bestrijden. Kom dus meteen in actie en neem contact op met Van Ledden Ongediertebestrijding voordat de overlast erger wordt.

we reageren snel

bedwantsen-van-ledden-ongediertebestrijding-kevers-muizen-spinnen-ratten-maurik-gelderland

Hoe kom je van bedwantsen af?

Bedwantsen komen je slaapkamer meestal binnen via bagage uit een besmette (hotel)kamer. Ze kunnen zich ook van woning naar woning verspreiden. Soms krijg je ze binnen via tweedehands meubels. Overdag houden de bedwantsen zich schuil in je matras, achter het behang en zelfs in de stopcontacten.

Heb je last van bedwantsen, schakel ons dan in voor grondige bestrijding:

  • we inspecteren jouw omstandigheden
  • we delen onze bevindingen met je en adviseren de meest effectieve bestrijdingsmethode, eventueel met nacontrole
  • we zetten de door jou gewenste bestrijdingsmethode in

Bedwantsen bestrijden? We zijn er vaak binnen 24 uur.

Grondige inspectie en krachtige bestrijding

We inspecteren de plek waar jij slaapt op sporen van bedwantsen. Wij weten precies waar ze zich zoal schuilhouden zodat er na bestrijding geen bedwants meer in je huis is.

Vooraf is het zaak goed te stofzuigen en daarbij de naden en kieren ook mee te nemen. Meestal zetten we bespuiting in, liefst in combinatie met een speciale drogestoombehandeling. Na bespuiting kun je de ruimte(s) 2 uur lang niet in. Als het nodig is komen we terug voor een nabehandeling.

We komen bij je langs tegen een vast tarief. Mocht een vervolgbehandeling nodig zijn, dan zorgen we ook weer dat je van tevoren weet waar je aan toe bent.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van bedwantsen laat ze bestrijden - 1

Wat kost het bestrijden van bedwantsen?

Je wilt weten waar je aan toe bent, dat snappen we. Afhankelijk van de omvang van de bedwantsenplaag laten we je vooraf weten wat het kost. Een kleine plaag bestrijden we direct voor een vaste prijs per ruimte. Bij een grote plaag krijg je van ons eerst een offerte. En we rekenen geen voorrijkosten.

we zijn er snel

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van bedwantsen laat ze bestrijden - 11

3 manieren waarop je bedwantsen kunt voorkomen

Meestal neem je bedwantsen mee in je bagage, bijvoorbeeld uit een hotelkamer waar je hebt overnacht. Om dat te voorkomen kun je verschillende dingen doen:

  • zet je bagage in je hotel op de badkamer
  • pak bij thuiskomst je koffers buiten uit
  • was bij thuiskomst de kleding uit je koffer op 60 graden

Toch bedwantsen in je slaapkamer? Wacht niet tot de plaag zich uitbreidt en bel direct Van Ledden Ongediertebestrijding.

we reageren snel

Bagage op de badkamer

De badkamer in het hotel is vaak iets koeler dan de kamer. Bedwantsen houden van warmte en zullen liever warmere plekjes kiezen. Ook zijn er vaak minder plekjes waar bedwantsen zich kunnen verschuilen.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van bedwantsen laat ze bestrijden - 6

Buiten je koffers uitpakken

Misschien hebben bedwantsen zich na de nacht tussen je kleren in de koffer verstopt. Door buiten je koffer uit te pakken, voorkom je dat aanwezige bloedparasieten overlopen naar je matras, of zich op andere plekken in je kamer terugtrekken.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van bedwantsen laat ze bestrijden - 8

Kleding wassen

Bedwantsen overleven 60 graden in de wasmachine niet, en hun eitjes ook niet. Neem dus het zekere voor het onzekere en was je kleren en beddengoed na thuiskomst. Wat bedwantsen ook niet overleven is twee weken bij -20 in de vriezer.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van bedwantsen laat ze bestrijden - 10

Zo herken je een bedwants

Bedwantsen houden van warme en droge gebieden. Ze komen overal ter wereld voor. Maar als de temperatuur daalt onder de 15 graden, gaan ze in een soort winterslaap. Ze kunnen zelfs matige vorst overleven.

Een bedwants heeft een plat ovaal lichaam en is roodbruin van kleur. Tenzij hij bloed heeft gedronken, dat schemert er dan donkerrood doorheen. De vrouwtjes zijn 4,5 tot 8,5 millimeter lang, mannetjes iets kleiner.

De vorm van het lijf maakt dit insect tot een goede verstopper. Met zijn platte schild past hij gemakkelijk in nauwe spleten en kan hij eenvoudig tussen beddengoed en in matrassen verdwijnen. De bedwants komt pas tevoorschijn uit zijn schuilplaats wanneer hij wordt aangetrokken door lichaamswarmte. Het kan dus best zo zijn dat je er nog nooit één gezien hebt, omdat je alleen ‘s nachts bezoek krijgt, terwijl je ligt te slapen.

De rode, jeukende bultjes, die je de volgende ochtend op je huid ziet en voelt, kunnen dan een indicatie zijn voor de aanwezigheid van bedwantsen. Bedwantsen prikken, net als muggen, met een steeksnuit. Ze injecteren een verdovende stof waardoor je de steek niet voelt, en een stofje waardoor het bloed op die plek tijdens het drinken niet stolt.

Lichtschuwe verstoppers

Het vrouwtje zet haar eitjes af in kieren van wanden en meubels, en in kleding. Daar komen de eitjes na 2 à 3 weken bij kamertemperatuur uit. De uitgekomen bedwantsjes vervellen in anderhalve maand 5 keer, elke keer na een bloedmaaltijd. Dan zijn ze volwassen. Ze schuilen in de buurt van je bed, zijn lichtschuw en verschijnen dus vooral ’s avonds en ’s nachts.

Heb je er last van? Dat heeft niets met hygiëne te maken. Het is gewoon een kwestie van pech, pech met het hotel waar je sliep, pech met de tweedehands meubels die je binnenhaalde, of pech met de buren naast je of onder je.

Probleem oplossen voor je spullen verplaatst

Als je ook maar een vermoeden hebt van bedwantsen, wacht dan met het verplaatsen van spullen in huis. Houd al je spullen in de huidige ruimtes tot er een behandeling is geweest. Zo voorkom je verdere verspreiding.

we zijn binnen 24 uur bij je

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van bedwantsen laat ze bestrijden - 5

Van Ledden bestrijdt én adviseert

Van Ledden Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte. We helpen je professioneel van bedwantsen af. En je krijgt altijd passend advies om een volgende bedwantsenplaag te voorkomen.

Je bereikt ons makkelijk en persoonlijk. En als het nodig is komen we snel bij je langs.

Welke overlast je ook ervaart: wij helpen je ervan af.

we reageren snel

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van bedwantsen laat ze bestrijden - 7