Overlast van kakkerlakken? Alleen professionele bestrijding helpt

Bij kakkerlakken denken we meestal vooral aan warme landen, toch vormen deze snelle insecten ook in Nederland regelmatig voor een plaag in huis. Binnen de kortste keren zijn het er meer, en dat wil je voorkomen.

Kakkerlakken genieten van donkere, warme en vochtige plaatsen. Daar planten ze zich razendsnel voort. Ze verspreiden ziektes, bacteriën en schimmels. Schakel daarom direct professionele bestrijding in.

Ook als je hun bruine velletjes tegenkomt, of bruinzwarte ei-pakketjes; bel meteen.

ma-za bereikbaar

Van-Ledden-Ongediertebestrijding-Kakkerlakken-bestrijden-Kakkerlakken-in-huis-1.jpg

Snel de beste oplossing

Zelf kakkerlakken bestrijden haalt niet zoveel uit. Je vangt er misschien een paar, maar je mist de grote aantallen die zich verstoppen in kieren, achter plinten en achter loszittend behang.

Heb je kakkerlakken gezien in huis, bel Van Ledden Ongediertebestrijding en:

  • we onderzoeken je ruimtes op (sporen van) kakkerlakken;
  • we vertellen je wat we hebben gevonden en hoe we gaan bestrijden;
  • na jouw akkoord gaan we meteen aan de slag met de bestrijding.

Heb je last van kakkerlakken? We zijn snel bij je.

Hoe ontdek je of je last van kakkerlakken hebt?

Kakkerlakken worden in de nacht actief en gaan dan op zoek naar eten. Met een vaart van 1,5 meter per seconde rennen ze over je vloer en door je kastjes. Ze eten alles, ook bedorven voedsel en uitwerpselen.

Met dezelfde vaart verstoppen ze zich als je de lamp aandoet. Je kunt dus overlast van kakkerlakken hebben zonder het te weten.

Om te controleren of je last hebt van een kakkerlakkenplaag zijn er goede lijmvallen te koop, bijvoorbeeld in onze webshop. Let op: voor het grondig bestrijden van kakkerlakken zijn deze vallen niet toereikend.

Ook de methode waarbij je ’s nachts een natte doek op de vloer legt, om de volgende morgen de kakkerlakken die eronder schuilen te verwijderen kun je proberen, maar afdoende is het niet.

Heb je last van kakkerlakken? Wacht niet te lang met het inschakelen van professionele bestrijding.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Kakkerlakken bestrijden - Kakkerlakken in huis (4)

Wat kost kakkerlakken bestrijden?

Wanneer je kakkerlakken door ons laat bestrijden weet je van tevoren wat het kost. Je krijgt een prijsopgaaf zonder verborgen kosten. De kosten voor de inspectie zitten bij de prijs inbegrepen. En we rekenen geen voorrijkosten.

we zijn binnen 24 uur bij je

Van Ledden Ongediertebestrijding - Kakkerlakken bestrijden - Kakkerlakken in huis (10)

Zo bestrijden wij jouw kakkerlakken

Kakkerlakken bestrijden is een nauwkeurig werkje. Je wilt echt van alle dieren én hun eitjes en larven af. We bestrijden ze door zorgvuldig in alle naden en kieren een speciale bestrijdingsgel aan te brengen. Die gel bevat lokstoffen, waar kakkerlakken op af komen om ervan te eten. Omdat ze ook dode soortgenoten opeten, wordt de vergiftiging doorgegeven van kakkerlak op kakkerlak.

*Deze methode is veilig voor kinderen en huisdieren*

we zijn binnen 24 uur bij je

Hoe komen kakkerlakken in je huis?

Kakkerlakken komen niet in je huis omdat het daar vies of onhygiënisch is. Maar hoe krijg je ze dan wel?

  • je neemt ze mee van een reis
  • ze komen bij de buren vandaan

Vaak nemen mensen de beestjes mee terug van vakantie, in hun koffers tussen de kleren. Er kan ook een ei-pakketje onder je schoenen gekleefd zitten.

Kakkerlakken kunnen zich daarnaast via verwarmingsbuizen, naden en kieren naar andere verdiepingen of gebouwen verplaatsen.

Je hebt een plaag voor je er erg in hebt, omdat ze zo snel zijn (ook in voortplanten) en zich diep in naden en kieren terugtrekken.

In huis kom je kakkerlakken tegen in of bij je keukenkastjes, de voorraadkast, je koelkast, je magnetron en de oven, en in je badkamer.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Kakkerlakken bestrijden - Kakkerlakken in huis (5)

Wat je zelf kunt doen tegen kakkerlakken.

Je komt alleen van je kakkerlakkenplaag af met professionele bestrijding. Er zijn wel manieren om de kans te verkleinen dat je er last van krijgt.

Als je bijvoorbeeld thuiskomt van een warme vakantiebestemming, pak dan je koffers buiten uit en was direct al je kleren. En zorg er ook voor dat naden en kieren in je keuken en sanitaire ruimtes goed zijn afgekit.

Bij andere preventiemethodes neem je een van de drie levensbehoeften van de kakkerlak weg:

  • vocht, goed ventileren dus
  • voedsel, maak eten onbereikbaar
  • warmte, verlaag de temperatuur

we reageren snel

Goed ventileren

Kakkerlakken houden van vochtige ruimtes. Je vermindert de luchtvochtigheid in je keuken, je badkamer en andere plekken in huis door goed te ventileren.

Eten onbereikbaar maken

Kakkerlakken eten echt alles. Berg daarom je voedsel op in afgesloten bakken. Ruim kruimels op, ook in je keukenlades, en laat ’s nachts de vaat niet op het aanrecht staan. Goed stofzuigen en dweilen is ook essentieel.

Temperatuur verlagen

Warmte en vocht zijn de ideale combinatie voor de kakkerlak. Zorg er dus voor dat de temperatuur in vochtige ruimtes niet te hoog is. Toch last van kakkerlakken? Bel Van Ledden Ongediertebestrijding. We streven ernaar binnen 24 uur bij je te zijn.

Over de kakkerlak: een razendsnelle alleseter

Er zijn wereldwijd zo’n 4000 soorten kakkerlakken. Je herkent ze aan hun afgeplatte lichaam, lange dunne antennes en hun lange stekelige poten. Ze hebben vleugels maar kunnen niet vliegen. Ze rennen wel vliegensvlug: meer dan 5 kilometer per uur. Aan hun achterlijf dragen ze ei-pakketjes, die ze op een gegeven moment afzetten.

Kakkerlakken eten werkelijk alles, tot dode soortgenoten aan toe. Ze planten zich snel voort en kunnen zich erg goed verstoppen. Overdag houden ze zich schuil, ’s nachts zijn ze actief.

Uit hun eitjes komen larfjes, ook wel nimfen genoemd. Tijdens hun groei vervellen ze regelmatig, tot ze volgroeid zijn.

In Nederland komt 1 soort kakkerlak het meeste voor: de Duitse kakkerlak. Een aantal andere soorten komt regelmatig met reizigers mee uit warme vakantiebestemmingen.

Deze kakkerlakken komen het vaakst voor in Nederland:

Duitse kakkerlak (Blatella germanica L.)

Van-Ledden-Ongediertebestrijding-Duitse-kakkerlak.jpg

De Duitse kakkerlak is strogeel tot lichtbruin van kleur en heeft twee opvallende zwarte lengtestrepen op zijn borstschild. Een volwassen kakkerlak is 10-15 mm lang. Ze leven vanaf hun volwassenheid ongeveer een half jaar. In die tijd produceren vrouwtjes ongeveer 7 ei-pakketjes met elk 30 eieren.

De vrouwtjes dragen de ei-pakketjes 3-5 weken mee aan hun achterlijf tot ze deze afzetten. De larfjes die uitkomen vervellen in anderhalve maand 6 keer, waarna ze volwassen zijn. Duitse kakkerlakken kunnen lang zonder voedsel, maar zijn gevoelig voor kou; te lang onder nul is fataal voor ze.

Van Ledden bestrijdt én adviseert

Van Ledden Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte. Dankzij onze professionele bestrijding ben je snel van je kakkerlakken af. En je krijgt natuurlijk advies hoe je overlast in de toekomst kunt voorkomen.

Je bereikt ons makkelijk en persoonlijk. En als het nodig is komen we snel bij je langs.

Welke overlast je ook ervaart: wij helpen je ervan af.

we reageren snel

Van Ledden Ongediertebestrijding - Kakkerlakken bestrijden - Kakkerlakken in huis (9)