Last van mollen? Professionele bestrijding beschermt je tuin en terras

Een mol graaft wel 15 meter per uur als hij ondiep op wormen jaagt. Hierdoor krijg je verzakkingen in je terras, ondermijning van je gazon, of de mollen verwoesten je tuin. Zie je molshopen verschijnen, begin dan direct met bestrijden. Bel Van Ledden Ongediertebestrijding.

we reageren snel

mollen-van-ledden-ongediertebestrijding-kevers-muizen-spinnen-ratten-maurik-gelderland

Probleem met mollen? Snel een oplossing

Elke situatie vraagt om zijn eigen aanpak. Daarom krijg je van ons altijd een passende oplossing voor jouw probleem. Als we bij je langskomen:

  • inventariseren we de situatie en omvang van het mollenprobleem
  • delen we onze bevindingen en geven advies over de juiste bestrijdingsmethode
  • voeren we na akkoord de voor jouw situatie passende methode uit

Daarbij krijg je gratis preventieadvies om te voorkomen dat je ongewenste bezoekers terugkeren.

Een gezonde bodem is het ideale jachtterrein

Als je sterk gras wilt en gezonde groei en bloei in je tuin, dan zorg je voor optimaal bodemleven. Je brengt mest of compost op en zorgt voor voldoende vocht. Tevreden zie je dan ook de graafsporen van regenwormen: een teken van een gezonde bodem.

Helaas is zo’n gezonde, humusrijke grond ook het ideale jachtgebied voor mollen. Ten koste van jouw tuin, gras en gewas graaft hij ondiepe gangen op jacht naar regenwormen.

En om de zoveel meter brengt hij hopen grond aan de oppervlakte, al gauw 15 kilo per uur. De schade die dit oplevert maakt de mol een echt plaagdier.

Bestrijd mollen nu.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Last van mollen - Mollen bestrijden (2)

Kosten voor het bestrijden van mollen

Wie kiest voor bestrijding wil ook graag weten wat het kost. We rekenen een tarief per bezoek. Vooraf krijg je altijd een prijsopgaaf zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Meer weten over de kosten? Neem vrijblijvend contact op.

we zijn binnen 24 uur bij je

Van Ledden Ongediertebestrijding - Last van mollen - Mollen bestrijden (4)

Deze middelen zetten we in

We kunnen de mollen in jouw perceel voor je vangen, of ze verjagen. We adviseren je graag over de beste bestrijdingsmethode voor jouw situatie.

we reageren snel

Mollenklem

De mollenklem is de meest toegepaste methode om mollen te bestrijden. Omdat we precies weten hoe we deze in de gang moeten plaatsen heb je altijd resultaat.

Mauki

Met dit apparaat verdampen we een mengsel van diesel en benzine en blazen die dampen in de mollengang. Door het hoge CO2-gehalte sterft de mol een pijnloze dood.

Carbid

Zowel de mol als de natuur ondervinden geen schade van deze methode. We plaatsen op verschillende plekken carbid in de mollengangen. Als we daar water op gieten, komt er damp vrij die de mol verjaagt.

Trilling en geluid

Deze methode om mollen te verjagen passen we niet toe. Apparaatjes die trillingen en/of geluid geven waar mollen een hekel aan zouden hebben, hebben geen of slechts tijdelijk effect.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Last van mollen - Mollen bestrijden (3)
Van Ledden Ongediertebestrijding - Last van mollen - Mollen bestrijden (6)
Van Ledden Ongediertebestrijding - Last van mollen - Mollen bestrijden (10)

Hoe voorkom je mollen?

Mollen geven overlast als ze in ondiepe gangen jagen op regenwormen. Dat doen ze bij voorkeur in humusrijke, vochtige grond. Bij de aanleg van een nieuwe tuin, gazon of terras kun je daar rekening mee houden. In het kort:

  • gebruik mollengaas voor je gazon en je tuin
  • stort een laag puin onder je terras
  • geef tijdens droge zomers niet teveel water

we zijn binnen 24 uur bij je

Voorkomen van mollengangen onder je terras

Om het verzakken van je terras door mollengangen te voorkomen, raden we je aan eerst een laag puin te storten, en daarbovenop het laagje zand waarop je de bestrating legt. Puin graaft slecht, waardoor de mol vóór je terras rechtsomkeert maakt.

Geef niet te veel water bij droogte

Als je je tuin in de zomer te veel water geeft wanneer het droog is, komen er veel regenwormen. Daar graaft een mol achteraan, met molshopen en -gangen als gevolg.

Is het je niet gelukt om mollen te voorkomen? Schakel Van Ledden Ongediertebestrijding in: wij helpen je er snel vanaf.

Voorkomen van mollen en molshopen in je tuin en gazon

Als je mollen en molshopen wilt voorkomen in je tuin, kun je gebruikmaken van mollengaas. Dat is een grofmazig net van polyethyleen dat je aanbrengt onder je gazon voordat je graszoden legt, gras inzaait of grond opbrengt.

Het liefst breng je het gaas ook verticaal aan langs de randen van je tuin of gazon, om te voorkomen dat een mol zijn gangen graaft. Soms wordt het ook een paar centimeter bovengronds toegepast.

Mollen: gravende wormenjagers

Mollen (Talpa europaea L.) zijn niet blind, maar ze zien wel heel slecht. In het donker onder de grond heb je dan ook niet zoveel aan je ogen, en daar leven ze nu eenmaal het grootste deel van de tijd. Met hun inwendige oren kunnen ze heel goed horen en de snorharen aan hun spitse snuit zijn heel gevoelig.

Met hun sterke graafpoten duwen mollen de grond opzij en omhoog. Ze verplaatsen vlakbij de oppervlakte wel 15 kilo grond per uur. Afhankelijk van de grondwaterstand graven ze gangen tot 1 meter diep, in een stelsel dat in totaal wel 60 meter lang kan worden. Hun zwarte dichte vacht is zo ingeplant, dat ze net zo makkelijk vooruit als achteruit kunnen bewegen.

Per dag eten mollen zo’n 50 gram, de helft van hun gewicht. Ze eten hoofdzakelijk wormen, in totaal wel 36 kilo per jaar, maar ook insecten, slakken en kevers: net wat er in hun gangen valt. Ze lopen die gangen dagelijks een paar keer na. Wat ze niet meteen opeten, slaan ze op in een voedselkamer.

Mollen kunnen drie jaar oud worden, een leeftijd die maar een paar procent haalt. Een volwassen mol is 11 tot 16 centimeter lang. Na een draagtijd van 28 dagen krijgt een vrouwtje 2 tot 7 jongen. Na een maand of twee zijn ze groot genoeg en jaagt hun moeder ze weg. Omdat ze dan nog niet genoeg ontwikkeld zijn om zelf te graven gaan ze bovengronds op zoek naar een eigen territorium. Dat is elk jaar in juni.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Last van mollen - Mollen bestrijden (1)

Van Ledden bestrijdt én adviseert

Van Ledden Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte. Met onze bestrijdingsmethoden ben je snel van je mollen af. En je krijgt natuurlijk advies hoe je overlast in de toekomst kunt voorkomen.

Je bereikt ons makkelijk en persoonlijk. En als het nodig is komen we snel bij je langs.

Welke overlast je ook ervaart: je krijgt van ons de oplossing.

we reageren snel

Van Ledden Ongediertebestrijding - Last van mollen - Mollen bestrijden (8)