Last van vliegen? Schakel specialistische bestrijding in

Het ene moment zitten ze op afval, mest of dode dieren; het volgende moment op je etenswaren. Vliegen wil je dus niet in je huis of bedrijf hebben. Ze zijn beruchte plaagdieren omdat ze:

  • ziektes en bacteriën verspreiden
  • de voedselveiligheid in gevaar brengen
  • zich snel voortplanten, hoe warmer hoe sneller

Bij dieren zorgen vliegen voor veel onrust, zowel in de stal als daarbuiten. Dat wil je vermijden.

En dan te bedenken dat 85% van de vliegenpopulatie als ei, made of pop in mest en rottend afval zit en nog moet uitkomen. De vliegen die je ziet vliegen zijn maar 15% van het totale aantal.

Heb je overlast van vliegen, schakel dan direct Van Ledden Ongediertebestrijding in.

ma-za bereikbaar

vliegen-van-ledden-ongediertebestrijding-kevers-muizen-spinnen-ratten-maurik-gelderland

Vliegenbestrijding op maat

Onze bestrijding van vliegen is een combinatie van preventie, niet-chemische bestrijding en chemische bestrijding. Het weren van vliegen en het niet-chemisch bestrijden kun je grotendeels zelf doen. Chemische bestrijding niet, dat doen wij voor je.

Begin op tijd met bestrijden

Vliegen beginnen zich vanaf een temperatuur van 10 graden voort te planten. Daarom is het zaak tijdig met de bestrijding te beginnen. Hoe hoger de temperatuur, des te sneller de voortplanting. Normaal gesproken komt de nieuwe generatie vliegen na 3 weken uit, bij hoge temperaturen al binnen 1 week.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Last van vliegen - Vliegen bestrijden (8)

Wat het kost

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, daarom is er geen vaste prijs te noemen voor de bestrijding. Je krijgt daarom van ons altijd een prijsopgave vooraf, waarbij we geen voorrijkosten hanteren binnen ons werkgebied.

we zijn er snel

Van Ledden Ongediertebestrijding - Last van vliegen - Vliegen bestrijden (4)

Wat je zelf kunt doen tegen vliegenoverlast

Een aantal maatregelen tegen vliegen kun je zelf nemen, zoals het weren van vliegen, het voorkomen van broedplaatsen en vliegen bestrijden zonder gif.

Het weren van vliegen

Goede vliegenbestrijding begint met het weren van vliegen. Vliegen komen af op voedsel en afval, warmte en licht.

Sluit openingen af

Zet goede horren voor je ramen en sluit de deuren af met vliegengordijnen. Zorg dat er geen kieren open blijven en sluit ventilatieopeningen af met vliegengaas.

Ruim op, houd schoon

Zorg dat vliegen niet bij voedsel kunnen komen. Bewaar voedingsmiddelen op afgesloten plaatsen. Maak goed schoon: vloeren, wanden, werkvlakken en ook moeilijk bereikbare plaatsen.

Sluit containers af

Zorg voor goed afsluitbare afvalcontainers en plaats ze ver van je gebouwen en uit de zon. Maak je groencontainer schoon met heet water en schoonmaakmiddel, zodat er geen rottend materiaal achterblijft.

Voorkom broedplaatsen

Vliegen leggen hun eitjes graag op warme vochtige plekken. Als je broedmogelijkheden weghaalt of uit de buurt van je huis of je bedrijf houdt, verminder je de kans op vliegenoverlast.

  • Vermijd open stortplaatsen
  • Houd composthopen en mesthopen bij je huis vandaan
  • Verwijder dode dieren en uitwerpselen zo snel mogelijk

Zonder gif bestrijden

Er is een aantal manieren om vliegen niet-chemisch te bestrijden. Je wilt natuurlijk geen gif gebruiken op plekken waar je bijvoorbeeld met voedsel werkt. Of buiten waar je geen chemische stoffen in het milieu wilt brengen.

Gifvrije middelen vangen vliegen en doden ze. In onze webshop vind je vliegenvangers, vliegenzakken, vliegenlampen, vliegenlint en speciale fruitvliegjesvallen.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Last van vliegen - Vliegen bestrijden (7)

Chemische bestrijding door Van Ledden

Zonder weringsmaatregelen heeft bestrijding met gif geen effect. Als je wering hebt geplaatst kunnen wij met chemische bestrijding de maden en de volwassen vliegen aanpakken.

Kozijnen, balken en andere rustplaatsen van vliegen behandelen we met een bestrijdingsmiddel. Heb je een mesthoop of mestput op je terrein, dan bestrijden we de maden met madendood. In dierverblijven doen we dat met een speciaal strijkmiddel.

vliegenoverlast oplossen

Van Ledden Ongediertebestrijding - Last van vliegen - Vliegen bestrijden (10)

Vliegensoorten die vaak voorkomen

Je staat er niet bij stil, toch zijn er veel verschillende soorten vliegen waar we last van hebben in en om huis. Dit zijn de meest voorkomende in Nederland:

Kamervlieg of huisvlieg (Musca domestica L.)

Van-Ledden-Ongediertebestrijding-Kamervlieg.jpg

Overal ter wereld waar mensen zijn, komt deze vlieg voor in de buurt van mensen, vee en afval. Hij is grijsachtig zwart van kleur. De volwassen vliegen zijn 7-8 mm, de larven 1 cm groot.

Het vrouwtje legt haar eitjes op rottend organisch materiaal, per keer 100 à 150; tijdens haar leven 500-2000 stuks. De larven die daaruit komen worden ook wel maden genoemd. Volgroeide maden zoeken een droge plaats om te verpoppen, vaak is dat in de grond. Van eitje tot het uitkomen van de vlieg duurt ongeveer 3 weken. Bij hoge buitentemperaturen gebeurt het zelfs binnen 1 week.

Kamervliegen kunnen een ware plaag vormen. Ook kunnen ze ziekten overbrengen op mens en dier.

Van Ledden bestrijdt én adviseert

Van Ledden Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte. In overleg bepalen we de bestrijdingsmethode die het beste bij jouw situatie past. En je krijgt altijd passend advies om nieuwe vliegenoverlast te voorkomen.

Je bereikt ons makkelijk en persoonlijk. En als het nodig is komen we snel bij je langs.

Welke overlast je ook ervaart: wij helpen je ervan af.

we reageren snel

Van Ledden Ongediertebestrijding - Last van vliegen - Vliegen bestrijden (11)