Overlast van wespen door wespennest? Wij verwijderen snel en professioneel

Als je wespen naar een vaste plek ziet vliegen, is de kans groot dat er een nest zit. Neem dan direct contact op. Op zich zijn wespen nuttige beestjes die veel vliegen en muggen vangen, maar in of bij je huis wil je geen wespennest hebben. Als het hoogzomer is gaan wespen op zoek naar zoetigheid, worden lastig en je wilt wespensteken voorkomen.

Voorkom overlast van wespen. Neem direct contact op met Van Ledden Ongediertebestrijding. We zijn binnen 24 uur bij je.

we reageren snel

wespen-groot-van-ledden-ongediertebestrijding-kevers-muizen-spinnen-ratten-maurik-gelderland

Waarom je wespen niet zelf moet bestrijden

Als je een wespennest ontdekt, is de verleiding groot om zelf aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door de ingang dicht te stoppen.

Je moet alleen de ingang nooit afsluiten, omdat:

  • verstoorde wespen zeer agressief zijn en gevaarlijk steken
  • ze zich elders een weg naar buiten vreten, waardoor je verder van huis bent
  • wij wespen snel en vakkundig bestrijden – en daarop garantie geven

Schakel zodra je een wespennest ziet Van Ledden Ongediertebestrijding in.

Onze werkwijze: poederbestrijding

Wij bestrijden met professioneel poeder dat we in de ingang spuiten. Dat doen we overdag als de activiteit het grootste is. Zo verspreiden de wespen het poeder door het nest, waardoor de wespen het meekrijgen en de overlast snel verdwijnt. Als alle activiteit verdwenen is, kun je het wespennest verwijderen. Dat is geen noodzaak, want een nest wordt nooit voor een tweede keer gebruikt.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van wespen door wespennest - 1

Geen verborgen kosten én garantie op resultaat​

Natuurlijk wil je weten wat de kosten zijn van de wespenbestrijding. Je weet bij ons van tevoren precies waar je aan toe bent. Per wespennest betaal je een vaste prijs en je betaalt geen voorrijkosten. Als er twee weken na onze bestrijding nog regelmatige activiteit bij het nest is, komen we gratis een tweede keer. Zo heb jij dus garantie op resultaat.

we zijn binnen 24 uur bij je

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van wespen door wespennest - 2

Nest in je spouwmuur, onder je dakpannen of in je tuin

De wespenkoningin overleeft als enige de winter. Ze zoekt in het voorjaar een holle en beschutte ruimte om een nest te bouwen en haar eerste eitjes in de raatjes te leggen. In huis vind je wespennesten vooral in de spouwmuur of onder de dakpannen. Buitenshuis zie je een soort papieren bal hangen.

we reageren snel

Een wespennest in je spouwmuur

In huis is de spouwmuur een favoriet plekje voor een nest. Je ontdekt dit doordat je de geelzwarte beestjes in en uit ziet vliegen via de ventilatieopeningen in de muur. Als het aantal wespen in de spouw groeit, knagen ze aan het isolatiemateriaal om ruimte te maken voor het uitbouwen van hun nest. Soms hoor je dit geknisper dan binnen.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van wespen door wespennest - 14

Een wespennest onder je dakpannen

Ook onder je dakpannen vindt een wespenkoningin een prettig beschut plekje. Zie je wespen af en aanvliegen richting een dakpan? Dan zit daar geheid een nest. En als je binnen wespen aantreft, loop dan bij zonnig weer om het huis en kijk of je ze ergens naar binnen ziet gaan. Dit is waarschijnlijk de ingang, daar gaan wij voor je aan de slag.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van wespen door wespennest - 4

Een wespennest in je tuin

In de tuin vindt een koningin soms een holle beschutte ruimte in een biels of plantenbak, of in een oude mollengang. Je herkent zo’n nest door het af en aan vliegen van wespen.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van wespen door wespennest - 5
Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van wespen door wespennest - 12

Wesp

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van wespen door wespennest - 7 -hoornaars

Hoornaar

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van wespen door wespennest - 13

Franse veldwesp

Wat je zelf kunt doen: preventief of wanneer je geen nest ziet

Je kunt wespen in de spouwmuur voorkomen door de ventilatieopeningen in de buitenmuur dicht te maken. Hiervoor zijn er speciale bijenbekjes en voor afwijkende maten de spouwsafe.

Let op: Plaats geen weringsmateriaal in de opening van een actief nest. Voor je het weet heb je een nestopening binnen in je huis. Roep dan eerst bestrijding in.

Zie je geen nest maar heb je wel overlast? Vul dan wespenvangers met onze speciale bestrijdingsvloeistof. Je vindt ze in de webshop.

we zijn binnen 24 uur bij je

Zwerm wespen in mei en juni

Zie je eind mei of in juni een zwerm als een tros aan een boomtak hangen? Dat zijn geen wespen maar bijen. Als hun volk te groot is, vormt zich een tweede koningin die met een deel van het volk op zoek gaat naar een nieuwe nestplek.

Bijen laten zich op dat moment makkelijk scheppen en in een nieuwe bijenkast plaatsen. Ook daarvoor kun je Van Ledden bellen.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van wespen door wespennest - 9

Verschil tussen wesp en hoornaar

De afgelopen jaren hoor je steeds meer over hoornaars. Daarmee bedoelen ze vaak de Aziatische hoornaar, die bijen eet.

Europese en Aizatische hoornaar

In Nederland is de Europese hoornaar een algemene verschijning. Deze herken je aan de grootte: 3 tot 4 centimeter. Hoornaars hebben een geel-zwart gestreept achterlijf, een roodbruin voorlijf en een oranje kop.

De Aziatische hoornaar is iets kleiner: 25 millimeter, en helemaal zwart met een geel bandje om het achterlijf.

Wesp of hoornaar?

Wespen zijn de helft kleiner dan een hoornaar; 1 a 1,5 cm. Ze zijn geel-zwart gestreept. In Nederland heb je vooral te maken met de gewone wesp, de Duitse wesp, en de Franse veldwesp. Die laatste heeft een slanker lijfje, oranje voelsprieten, en maakt geen omhulsel om zijn nest. Hij bouwt open raten onder dakpannen, dakramen, golfplaten en andere beschutte plaatsen.

Een wespennest kan tot wel 5000 wespen omvatten. Een nest hoornaars bevat daarentegen een paar honderd zoemers.

Je komt hoornaars minder tegen

Vaak nestelen hoornaars verder bij mensen uit de buurt dan wespen. De kans dat ze je aanvallen is klein zolang je niet in de aanvliegroute van hun nest komt en 1 tot 5 meter afstand houdt. Hun steek bevat hetzelfde toxine als die van een gewone wesp, alleen een beetje meer. Ontdek je een hoornaarsnest bij je huis, bel ons dan snel om het te laten bestrijden.

we reageren snel

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van wespen door wespennest - 10

Van Ledden bestrijdt én adviseert

Van Ledden Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte. Dankzij onze bestrijdingsmethode ben je snel van je wespenplaag af.

Je bereikt ons makkelijk en persoonlijk. En als het nodig is komen we snel bij je langs.

Welke overlast je ook ervaart: je krijgt van ons de oplossing.

we reageren snel

Van Ledden Ongediertebestrijding - Overlast van wespen door wespennest - 6