Geknaag door houtworm? Voorkom schade

Ontdek je plotseling kleine gaatjes in je houten balken of vloer, of zijn je meubels erdoor aangetast? Komt er uit de gaatjes ‘boormeel’? Dan heb je last van actieve houtworm.

Dit kleine beestje richt enorme schade aan: het hout wordt broos en verliest zijn draagkracht. Met gevaarlijke gevolgen; dit kan leiden tot verzwakte constructies en houten meubels, objecten en vloeren worden waardeloos.

Laat houtworm daarom professioneel bestrijden. Bel Van Ledden Ongediertebestrijding.

ma-za bereikbaar

Van-Ledden-Ongediertebestrijding-Houtworm-bestrijden-Houtworm-in-meubels-of-hout-8.jpg

Snel de beste oplossing

Zelf houtworm bestrijden is lastig. Laat ons daarom je houtwormprobleem oplossen. We zijn snel bij je en:

  • onderzoeken of er actieve houtworm aanwezig is
  • delen onze bevindingen en leggen uit hoe we gaan bestrijden
  • bestrijden de houtworm zodat je er definitief van af bent

Schakel professionele houtwormbestrijding in. Bel Van Ledden Ongediertebestrijding.

Hoe weet je of je last van houtworm hebt?

De aanwezigheid van houtworm is al snel duidelijk. Je ziet in je balk, vloer of meubel gaatjes van 1 tot 2 mm. Rondom de gaatjes, of eronder op de grond vind je “boormeel”. Dat lijkt op zaagsel, maar het zijn de uitwerpselen van de houtworm.

Houtwormen hebben een voorkeur voor onbehandeld hout. Toch zien we ook in gelakt, geverfd en gebeitst hout regelmatig houtworm voorkomen.

Alle houtsoorten kunnen worden aangetast. Daarom kun je ook houtworm tegenkomen in houtsnijwerk, manden en kisten.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Houtworm bestrijden - Houtworm in meubels of hout (4)

Onze bestrijdingsmethode

Als we actieve houtworm hebben vastgesteld, behandelen we de oppervlakte van het hout met een vloeibaar bestrijdingsmiddel. Dat middel trekt in het hout en doodt daar de larven van de houtwormkever.

Het bestrijdingsmiddel werkt alleen op onbehandeld hout. Aanwezige lagen verf, beits of lak moet eerst verwijderd worden en het oppervlak moet stofvrij zijn.

Als het hout van een constructie te ernstig is aangetast, is het soms verstandiger het houtwerk te vervangen.

Wat houtwormbestrijding kost

Als we een inspectie uitvoeren, krijg je daarna een prijsopgave. Je weet van tevoren dus precies waar je aan toe bent. En we rekenen geen voorrijkosten.

Op houtwormbestrijding krijg je 5 jaar garantie bij Van Ledden Ongediertebestrijding.

we zijn binnen 24 uur bij je

Van Ledden Ongediertebestrijding - Houtworm bestrijden - Houtworm in meubels of hout (5)

Hoe voorkom je houtworm?

Vaak krijg je houtworm doordat je hout binnen krijgt waarin levende houtwormlarven actief zijn. De kevers die hieruit groeien, vliegen uit op zoek naar nieuwe plekken om hun eitjes af te zetten. Ze hebben daarbij een voorkeur voor zachter hout. Dat hangt dan weer samen met:

  • vocht
  • temperatuur
  • houtsoort

Controleer houten meubels en voorwerpen dus altijd voordat je ze mee naar binnen neemt. Je kunt hout preventief beschermen door het rondom te schilderen, te beitsen of te lakken.

Houtworm bestrijden? Advies? Bel Van Ledden Ongediertebestrijding.

we helpen je graag

Over de houtworm

De houtworm is de larve van de houtwormkever. In Nederland komt de gewone houtwormkever (Anobium punctatum Degeer) het meeste voor. Die is donkerbruin en wordt 24-60 mm groot. De kevers zelf knagen niet aan het hout.

In de maanden mei tot en met augustus leggen vrouwtjeskevers zo’n 20 tot 60 eitjes in spleten in het hout, of in bestaande boorgangen. Na 2 à 3 weken komen de eitjes uit. De larven boren zich het hout binnen, waar ze zich in een periode van 3 jaar ontwikkelen. Ze voeden zich in die tijd met het hout; daardoor ontstaan de gaatjes en gangetjes die het hout broos maken.

Een volgroeide larve verpopt zich meestal tussen maart en mei, en na 2 tot 4 weken komt de volgroeide kever uit de pop. Die knaagt zich het laatste stukje naar buiten en vliegt weg, om zich te gaan voortplanten.

Van-Ledden-Ongediertebestrijding-Houtworm-bestrijden-Houtworm-in-meubels-of-hout-6.jpg

Van Ledden bestrijdt én adviseert

Van Ledden Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte. Met onze bestrijdingsmethoden ben je snel van de houtworm af. En je krijgt natuurlijk advies hoe je overlast in de toekomst kunt voorkomen.

Je bereikt ons makkelijk en persoonlijk. En als het nodig is komen we snel bij je langs.

Welke overlast je ook ervaart: wij helpen je ervan af.

we reageren snel

Van-Ledden-Ongediertebestrijding-Houtworm-bestrijden-Houtworm-in-meubels-of-hout-7.jpg