Bijennest verwijderen: voorkom overlast en steken

Zie je in mei of juni een grote zwerm krioelende bijen aan een boomtak of tegen een schoorsteen hangen? Of heb je een nest ontdekt waar deze harige zoemers in- en uitvliegen? Voorkom dat je gestoken wordt; verwijder het bijennest niet zelf, bel Van Ledden Ongediertebestrijding.

Bijen zijn niet gevaarlijk voor mensen, tenzij je allergisch bent voor steken. Ze zijn geen zoetigheid zoekende jagers zoals wespen en ze komen niet snel op mensen af. Het voelt vooral onprettig om een bijennest in je directe omgeving te hebben. Toch hebben we bijen wel hard nodig omdat ze voor bestuiving zorgen en daarom onmisbaar zijn bij het kweken van groenten en fruit.

Ervaar je overlast? Wij helpen je ervan af.

we reageren snel

Van Ledden Ongediertebestrijding - Bijennest laten verwijderen - Bijen bestrijden (25)

Bijennesten verplaatsen in plaats van bestrijden

We hebben bijen nodig omdat ze voor bestuiving zorgen en daarom onmisbaar zijn bij het kweken van groenten en fruit. Daarom verplaatsen wij bijennesten in plaats van ze te bestrijden. En bijenzwermen geven we een nieuw onderkomen. Omdat we zelf imker zijn is een zwerm vangen geen probleem en verwijderen we een bijennest veilig om die daarna elders te plaatsen .

Een bijennest ontdekt? Bel ons direct.

we zijn binnen 24 uur bij je

Van Ledden Ongediertebestrijding - Bijennest laten verwijderen - Bijen bestrijden (15)
Van Ledden Ongediertebestrijding - Bijennest laten verwijderen - Bijen bestrijden (8)

De kosten van het verwijderen van bijen

Afhankelijk van waar het nest of de zwerm zit, kunnen we je vertellen wat de prijs is voor het verwijderen van een bijennest of het vangen van een zwerm. Neem vrijblijvend contact met ons op. We zorgen dat je van tevoren weet waar je aan toe bent, en de voorrijkosten zijn voor onze rekening.

ma-za bereikbaar

Van Ledden Ongediertebestrijding - Bijennest laten verwijderen - Bijen bestrijden (24)

Een bijzonder volkje

De bekendste bijensoort in ons land is de honingbij (Apis mellifera). Bijen zijn goedaardig, ze steken net als hommels alleen wanneer ze zich bedreigd voelen. Ze leven in een kolonie met een duidelijke taakverdeling.

De koningin of moer legt de eitjes waaruit alle leden van het volk voortkomen. Zij heeft een aantal vaste verzorgers, de hofstaat van ongeveer 12 bijen. De koningin kan 5 jaar oud worden, en legt in het hoogseizoen wel 2000 eitjes per etmaal.

De werksters doen, zoals hun naam zegt, al het werk in de kolonie. Ze beginnen in het nest, waar ze drie weken als huisbij de cellen reinigen en poetsen, de larven voeden, raten bouwen, dode bijen afvoeren en nectar opslaan. Met hun wasklieren maken ze nieuwe raten voor eitjes en voor opslag van voedsel. Na drie weken verandert hun taak en worden ze haalbijen die op zoek gaan naar stuifmeel en nectar. Ze leven ongeveer 6 weken. Bijen die in augustus-oktober geboren worden, overwinteren en worden in het voorjaar door nieuwe jonge bijen afgelost.

Uit onbevruchte eitjes komen de darren voort, mannetjesbijen die alleen in de zomermaanden ontstaan. Zij bevruchten de koningin en houden de larfjes warm. Ze krijgen voedsel van de werkbijen, maar die stoppen vanaf augustus met voeren. De verzwakte darren worden vervolgens met geweld uit het nest verdreven: de darrenslacht.

Mag je bijen bestrijden?

Bijen bestrijden mag, maar alleen als de situatie daar aanleiding voor geeft. Verwijderen van een bijennest gebeurt meestal ook niet uit het oogpunt van bestrijding, maar om het nest te verplaatsen.

Echt actief bestrijden van bijen is verboden, omdat de honingbij een nuttig diertje is dat we als bestuiver van bloemen en planten en ook van onze groenten en fruit heel erg nodig hebben.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Bijennest laten verwijderen - Bijen bestrijden (2)
Van Ledden Ongediertebestrijding - Bijennest laten verwijderen - Bijen bestrijden (18)

Van Ledden bestrijdt én adviseert

Van Ledden Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte. Zo verwijderen we ook bijennesten en bijenzwermen om ze elders een goed onderkomen te geven.

Je bereikt ons makkelijk en persoonlijk. En als het nodig is komen we snel bij je langs.

Welke overlast je ook ervaart: je krijgt van ons de oplossing.

we reageren snel

Van-Ledden-Ongediertebestrijding-Bijennest-laten-verwijderen-Bijen-bestrijden-1.jpg