Bestrijd zilvervisjes: voorkom ziekte en schade

Grijs en kronkelsnel, met antennes op hun kop en sprieten aan hun achterlijf: zilvervisjes en papiervisjes. Soms vind je ze ’s morgens in de gootsteen, of je ziet ze ’s avonds lopen over je vloer of op de muur.

Ze kunnen gevaarlijk zijn voor je gezondheid of die van je huisdier, omdat ze zich verstoppen op plekken waar schimmels en bacteriën huizen. En al lopend verspreiden ze die schimmels en bacteriën over de plek waar jij eet en leeft.

Papiervisjes brengen bovendien schade toe aan boeken, behang en schilderijen.

Dus heb je last van zilvervisjes of papiervisjes in huis? Schakel Van Ledden Ongediertebestrijding in.

we reageren snel

Van Ledden Ongediertebestrijding - Zilvervisjes papiervisjes bestrijden en voorkomen (1)

Hoe wij zilvervisjes en papiervisjes bestrijden

Je schakelt ons in en wij komen zo snel mogelijk bij je langs. Wij zorgen voor grondige bestrijding van de overlast die jij ervaart.

  • we inspecteren je omstandigheden
  • we stellen de beste bestrijdingsmethode voor
  • die passen we vervolgens toe

We behandelen naden en kieren met een chemisch bestrijdingsmiddel en passen tegen papiervisjes een speciale gel toe.

Voor we vertrekken geven we je persoonlijk advies hoe je de beestjes in de toekomst kunt voorkomen.

Zijn het zilvervisjes of papiervisjes?

Het onderscheid tussen papiervisjes en zilvervisjes lijkt zo op het oog niet groot. Wat zijn de verschillen en hoe weet je welke je in huis hebt?

Zilvervisjes houden van warme en vochtige omgevingen en eten kruimels en voedselresten: ze houden van zetmeel. Je vindt ze op verschillende plekken in je huis, bijvoorbeeld in je keuken en je badkamer, onder de plakplinten van je laminaat en onder je vloerbedekking.

Papiervisjes zijn niet glanzend grijs maar dof, en iets groter. Ze kunnen wat beter tegen droogte. Je vindt ze op zolder, op plaatsen waar veel papier aanwezig is en achter loszittend behang.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Zilvervisjes papiervisjes bestrijden en voorkomen (2)

De kosten van het bestrijden van zilvervisjes

De prijs van het bestrijden van zilvervisjes en papiervisjes hangt af van de omvang van je woning en de mate van overlast. Daarom krijg je een prijsindicatie voor we aan de slag gaan. De voorrijkosten zijn voor onze rekening.

we zijn binnen 24 uur bij je

Van Ledden Ongediertebestrijding - Zilvervisjes papiervisjes bestrijden en voorkomen (3)

Wat je zelf kunt doen

Hoe kom je aan zilvervisjes en vooral: hoe kom je ervan af? Lijmvallen zijn een goede manier om te controleren waar je zilver- en papiervisjes hebt. In onze webshop kun je lijmvallen vinden. Let op: ze zijn als bestrijdingsmiddel niet afdoende. Lees hiernaast wat je zelf verder kunt doen.

Heb je ondanks al deze maatregelen overlast van zilvervisjes of papiervisjes? Schakel Van Ledden Ongediertebestrijding in.

we reageren snel

Controleer nieuwe ‘oude spullen’ als je ze je huis in brengt

De beestjes komen vaak je huis binnen via verhuisdozen, oude boeken of meubels, en tussen papieren en kleding.

Kit naden en kieren af

Zilvervisjes en papiervisjes verspreiden zich via naden en kieren, daar leggen ze ook hun eitjes en daar houden ze zich schuil.

Berg voedsel op in afsluitbare bakken en houd je aanrecht schoon

Zilvervisjes voeden zich met zetmeel, zoals brood, meel en aardappelen.

Ventileer je huis en breng de temperatuur omlaag

Zilvervisjes gaan dood bij een luchtvochtigheid onder de 50% en papiervisjes kunnen niet goed tegen lagere temperaturen.

De familie franjestaart

Vanwege hun staartslierten worden zilvervisjes en papiervisjes gerekend tot de franjestaarten. We beschrijven hoe je ze kunt herkennen.

Zilvervisje (Lepisma saccharina L.)

Een zilvervisje is glanzend grijs met fijne schubjes en is niet behaard. Hij heeft 2 antennes en 3 staartdraden en wordt tussen de 7 en 12 mm groot. Zilvervisjes worden 3 jaar en blijven hun hele leven vervellen. Het vrouwtje legt eitjes in groepjes bij elkaar. Tijdens haar leven brengt ze ongeveer 100 eitjes voort. Jonge zilvervisjes hebben hetzelfde uiterlijk, maar zijn iets lichter van kleur. Ze vermijden licht en zijn vooral actief in het donker.

Van Ledden bestrijdt én adviseert

Van Ledden Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte. In overleg bepalen we de bestrijdingsmethode die het beste bij jouw situatie en wensen past. En je krijgt altijd passend advies om een volgende zilvervisjes- en papiervisjesplaag te voorkomen.

Je bereikt ons makkelijk en persoonlijk. En als het nodig is komen we snel bij je langs.

Welke overlast je ook ervaart: je krijgt van ons de oplossing.

we reageren snel

Van-Ledden-Ongediertebestrijding-Zilvervisjes-papiervisjes-bestrijden-en-voorkomen-4.jpg