Effectief bestrijden van plaagdieren door natuurlijke vijanden.

De meeste plaagdieren hebben verschillende soorten natuurlijke vijanden. We hebben het dan over roofmijten, aaltjes, sluipwespen en roofkevers.

Roofmijten

Roofmijten zijn kleine spinachtige beestjes die jagen op bloedluis, spint en tripsen. Bloedluis leeft op kippen, duiven en volièrevogels

Aaltjes

Aaltjes -ook wel nematoden genoemd- zijn kleine wormpjes die ook in de natuur voorkomen. Zijn effectief tegen plaaginsecten. Ze zijn niet schadelijk voor mens en dier. De aaltjes treden de larven binnen door de huid en maken ze ziek, waardoor ze na enkele dagen dood gaan. Aaltjes werken onder andere op:

Van Ledden Ongediertebestrijding - Fretten Fretteren tegen konijnen ratten (3)

Eikenprocessierupsen

Van-Ledden-Ongediertebestrijding-Eikenprocessierups.jpgEikenprocessierupsen: In het voorjaar, zo rond april/mei komen de eitjes van de eikenprocessierups uit. Deze rupsen eten eikenblaadjes. Enige tijd later gaan ze groepen vormen (nesten). Vanaf half mei krijgen de rupsen kleine brandhaartjes die bij mensen voor irritatie kunnen zorgen, zoals jeuk en een rode huid. Deze rupsen kunnen de hele zomer aanwezig zijn en voor veel irritatie zorgen. Naast aaltjes zijn mezen ook natuurlijke bestrijders die je kunt inzetten. Mezen eten processierupsen. Hang in het voorjaar nestkastjes voor mezen op en je hebt minder overlast van eikenprocessierupsen.

Natuurlijke vijanden inzetten tegen muizen of ratten?

We plaatsen ook nestkasten voor uilen en torenvalken. Torenvalken en uilen vangen 4-8 muizen per dag. Dit is een goede aanvulling op de ratten- en muizenbestrijding. De kasten zijn van eikenhout gemaakt waardoor je er jarenlang profijt van hebt.

we reageren snel

Van Ledden Ongediertebestrijding - Torenvalkenkast

Nestkastbouw Steffens

Van Ledden Ongediertebestrijding - Uilenkast

Nestkastbouw Steffens