Snel van je mierenoverlast af met specialistische bestrijding

Heb je plotseling honderden vliegende mieren tegen de binnenkant van je raam? Of lopen er mieren in huis? Dat wijst op een nest ergens in of onder je woning. Zo’n kolonie ontstaat niet van de ene op de andere dag. Vaak heeft het nest zich al jarenlang kunnen ontwikkelen onder de grond, in de kruipruimte of in de constructie van je huis.

Wees je bewust dat mieren bacteriën verspreiden, hoe klein ze ook zijn. Overal waar ze gelopen hebben laten ze bacteriën achter. En als ze in de isolatie van je woning zitten, leggen ze in korte tijd een enorm gangenstelsel aan.

Heb je een mierenplaag in huis? Doe er snel iets aan. Ook als je niet zeker weet of je een mierenkolonie in je huis hebt: altijd bellen.

we reageren snel

mieren-van-ledden-ongediertebestrijding-kevers-muizen-spinnen-ratten-maurik-gelderland

Mierenplaag? Professioneel laten bestrijden

Vliegende mieren bestrijden heeft geen zin; de meeste zijn mannetjes, die leven maar heel kort. Als je vliegende mieren hebt wijst dat op een nest met kruipende mieren. Het is belangrijk dat je de kruipende mieren bestrijdt.

Zelf mieren binnen bestrijden met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes heeft geen zin. Het kan zelfs een averechts effect hebben: de mieren verplaatsen hun kolonie naar een plek die nog moeilijker te bereiken is. Zo kom je alsnog niet van je mierenoverlast af.

Laat een mierenkolonie in je huis daarom altijd professioneel bestrijden. Ook een mierennest buiten laat je het beste door een professional behandelen.

we reageren snel

Snel van jouw mierenoverlast af

Het mierennest in jouw huis sporen we op om het daarna te bestrijden. Is het nest niet te vinden, dan behandelen we de mierenstraten waardoor de mieren uiteindelijk niet meer binnenkomen. We komen het liefst binnen 24 uur na je melding bij je langs.

  • we inspecteren je woning grondig op mierennesten
  • we delen onze bevindingen met je en stellen de beste bestrijdingsmethode voor
  • we passen deze methode in overleg direct toe

Een mierenkolonie die door de jaren heen is ontstaan, vraagt vaak meerdere bestrijdingen voordat alle mieren verdwenen zijn. Naast bestrijding geven we je advies om een nieuwe plaag te voorkomen.

Van Ledden ongediertebestrijding - Mierenplaag - Bestrijden van mieren (5)

Mieren bestrijden: wat het kost

Wanneer jij je mierenoverlast door ons laat bestrijden weet je van tevoren wat het kost. Je krijgt een prijsopgaaf zonder verborgen kosten. Ook de kosten voor de inspectie zitten bij de prijs inbegrepen. En we rekenen geen voorrijkosten.

we zijn binnen 24 uur bij je

Van Ledden ongediertebestrijding - Mierenplaag - Bestrijden van mieren (15)

Onze bestrijdingsmethode

We sporen een mierennest op door de lopende mieren te volgen. Mieren gebruiken namelijk een vaste route tussen hun nest en een voedselbron. Als we het nest niet kunnen vinden, gebruiken we deze ‘mierenstraten’ om ze te bestrijden.

Soms is 1 behandeling genoeg, maar als de mieren er al jaren zitten is vaak meer bestrijding nodig. Jaarlijks terugkerende bestrijding is ook een optie.

Je krijgt van ons altijd advies over de beste methode voor jouw situatie.

we reageren snel

Bestrijding van mieren in je huis

Voor het bestrijden van mieren in jouw huis hebben we 2 methodes. Nesten behandelen we met een vloeibaar bestrijdingsmiddel dat mieren doodt en op mierenstraten gebruiken we een speciale mierengel.

Dit lokaas brengen we in druppeltjes op de looproutes aan. De gel is onweerstaanbaar lokaas voor mieren en blijft minstens 12 weken effectief. De mieren nemen de mierengel mee naar hun nest en zo roeien ze zichzelf uit.

Als er een mierennest in je isolatieplaten zit, is de beste oplossing vaak om deze platen te verwijderen en te het nest met vloeibaar gif te bestrijden.

Zitten de mieren in de kruipruimte, dan gaan we daar aan de slag voor zover dat veilig en mogelijk is.

Van Ledden ongediertebestrijding - Mierenplaag - Bestrijden van mieren (14)

Bestrijding van mieren in je tuin

Voor mieren in de tuin gebruiken we meestal mierenpoeder. We brengen dat met een drukspuitje in de nestingangen en eventueel onder tegels. Mieren die met het poeder in aanraking komen, gaan dood.

Je kunt het mierenpoeder ook zelf toepassen: je vindt het in onze webshop. Let op: gebruik het alleen rechtstreeks op nestingangen.

Van Ledden ongediertebestrijding - Mierenplaag - Bestrijden van mieren (2)

Deze mieren kom je in en om het huis tegen

Wereldwijd zijn er meer dan 10.000 soorten mieren. In Nederland kom je een vijftal soorten vaak in en om het huis tegen:

Wegmier (Lasius niger)

Van Ledden Ongediertebestrijding - WegmierDit is de standaard mier die iedereen kent. Deze mier is donkerbruin tot zwart van kleur, en de werksters worden 3 tot 4 millimeter lang. Werksters leven 2 tot 3 jaar, en de koningin kan wel 15 tot 20 jaar oud worden. De wegmier nestelt zich in tuinen en bij/in gebouwen; voedt zich met insecten en zoetigheid, en maakt een reukspoor van de voedselbron naar het nest.

Hoe kun je een mierenplaag voorkomen?

Buitenshuis vinden mieren hun voedsel in de vorm van insecten en de zoetige uitscheiding van bladluizen. Binnen vinden ze hun eten overal waar jij voedsel bereidt, nuttigt of bewaart.

Als je overlast van mieren in je huis wilt voorkomen, moet je dus zorgen dat de werksters geen voedsel kunnen vinden.

  • bewaar levensmiddelen in goed gesloten bussen en potten
  • houd de plekken waar je eten bereidt, nuttigt en reinigt goed schoon
  • sluit je vuilnisbakken goed af

Sommige mieren nestelen graag in vochtig hout: voorkom daarom vochtige plekken in je huis.

Van Ledden ongediertebestrijding - Mierenplaag - Bestrijden van mieren (16)
Van Ledden ongediertebestrijding - Mierenplaag - Bestrijden van mieren (17)

Mieren zijn een gestructureerd volk

De rollen in een mierenkolonie zijn strak verdeeld. Aan de top staat de koningin: zij legt de eitjes en verzorgt de larven en poppen die daaruit ontstaan. Bij de start van een nieuwe kolonie zijn de eerste poppen die uitkomen werkstermieren. Die nemen de verzorgende taak van de koningin over.

Rolverdeling

Verschillende werksters hebben een verschillende functie. Er zijn de verzorgsters van de larven en poppen, er zijn werksters die buiten het nest op zoek gaan naar voedsel, en er zijn soldaten die het zware werk verrichten zoals graven en tillen. Zij verdedigen het nest ook tegen aanvallers.

Van Ledden bestrijdt én adviseert

Van Ledden Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte. Met onze bestrijdingsmethoden ben je snel van je mieren af. En je krijgt natuurlijk advies hoe je overlast in de toekomst kunt voorkomen.

Je bereikt ons makkelijk en persoonlijk. En als het nodig is komen we snel bij je langs.

Welke overlast je ook ervaart: je krijgt van ons de oplossing.

we reageren snel

Van Ledden ongediertebestrijding - Mierenplaag - Bestrijden van mieren (18)