Muizen binnen? Snel een professionele oplossing

Heb je een muis zien lopen in je huis of in je bedrijfsruimte? Of zie je sporen van muizen zoals:

 • keutels langs muren of plinten
 • knaagschade aan isolatiemateriaal, kabels en kartonnen verpakkingen
 • aangevreten en vervuild voedsel?

Neem dan direct maatregelen, want muizen zijn beruchte ziekteverspreiders. Je loopt een flink risico als je in aanraking komt met hun uitwerpselen of besmet voedsel eet. Hun geknaag aan snoeren en apparatuur kan brand veroorzaken. En ze planten zich razendsnel voort waardoor je al snel een muizenplaag hebt.

Ook wanneer je geknaag en getrippel hoort, of in je schuur of loods loopsporen ziet (vettig bruin buiksmeer), kom direct in actie en neem contact op.

we zijn er snel

muis-van-ledden-ongediertebestrijding-kevers-muizen-spinnen-ratten-maurik-gelderland

Snel een oplossing bij overlast door muizen

Wij streven ernaar om binnen 24 uur bij je langs te komen. Je krijgt van ons de oplossing die het beste bij jouw situatie past:

 • we inspecteren jouw omstandigheden
 • we delen onze bevindingen met je en adviseren je de meest effectieve bestrijdingsmethode, eventueel met nacontrole
 • we zetten passende bestrijdingsmiddelen in

Daarbij krijg je preventieadvies om de kans te verkleinen dat ze weer binnenkomen.

Grondige inspectie voor effectieve muizenbestrijding

Muizen zijn echte knagers, omdat hun tanden voortdurend blijven groeien knagen ze overal aan. Ze verraden hun aanwezigheid dan ook door knaagsporen. Daarnaast laten ze wel 80 keutels per dag achter. Een muizennest geeft een typische muskusachtige geur af. Je ziet ze vooral ‘s avonds: het zijn nachtdieren.

We inspecteren je huis en zoeken daarbij naar muizenschade of sporen. Waar zitten de muizen? En waar komen ze je huis of bedrijfspand binnen?

We delen met je wat we hebben ontdekt, we overleggen over de beste werings- en bestrijdingsmethode en passen die toe. Ook geven we je tips wat je zelf kunt doen om een muizenplaag te voorkomen.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Muizen binnen - Muizen bestrijden (14)

De kosten van het bestrijden van muizenoverlast

De eerste afspraak waarbij we de inspectie doen kent een vast tarief. De prijs voor het materiaal dat we gebruiken is variabel: afhankelijk van wat voor jouw situatie het beste is. De voorrijkosten zijn voor onze rekening.

ma-za bereikbaar

Van Ledden Ongediertebestrijding - Muizen binnen - Muizen bestrijden (2)

Voorkom dat muizen binnenkomen

Muizen hebben aan een gaatje van 0,5 cm al genoeg om een ruimte binnen te dringen. Ze komen binnen door een open spouwvoeg, een spleetje of kier. Als je die openingen niet dichtmaakt heeft bestrijding geen zin. In een mum van tijd hebben nieuwe muizen het vrijgekomen territorium ingenomen.

we zijn er snel

Weringsmiddelen

Spleten en kieren maak je dicht met het juiste materiaal, zoals:

 • fijnmazig gaas
 • staalwol
 • mousestop (speciale kit)

Deze middelen vind je in onze webshop. Daar vind je ook werende roosters voor in je spouwvoegen.

Het dichten van voegopeningen, kieren en spleten met purschuim haalt helaas niets uit: muizen knagen daar met plezier doorheen.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Muizen binnen - Muizen bestrijden (9)

Bestrijdingsmethoden om je muizenprobleem op te lossen

Voorkomen dat nieuwe muizen binnen kunnen komen in je huis of bedrijfspand door de juiste weringsmiddelen te plaatsen is één. Bestrijding van een muizenplaag is als tweede soms ook nodig. Daarvoor helpen we je met muizenklemmen, vangunits en eventueel muizengif.

we reageren snel

Muizenklemmen

Door hun nieuwsgierigheid gaan muizen snel op nieuwe voorwerpen in hun omgeving af. En ze hebben vaste looppaden waar ze hun eigen vertrouwde geur hebben achtergelaten. Vakkundig geplaatste lokdozen met een muizenklem hebben daarom altijd snel effect. We komen ze indien nodig regelmatig controleren, vervangen of lokaas bijvullen.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Muizen binnen - Muizen bestrijden (5)

Vangunits

Zowel in de Mimetic-Mhouse vangunit als in de EKO1000 vangunit worden muizen gelokt met voer, waarop ze in een vloeistof vallen die ze bedwelmt en doodt. De vloeistof werkt conserverend. Daardoor hoeft de unit maar af en toe geleegd te worden. Gifvrij én heel efficiënt.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Muizen binnen - Muizen bestrijden (3)

Muizengif

We zijn terughoudend met het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Als het echt nodig is, plaatsen we op de juiste plekken lokdozen met rodenticide. Muizen die hiervan eten gaan daar uiteindelijk aan dood en omdat ze uitdrogen levert dit geen stankoverlast op. Bij het gebruik van muizengif is het noodzakelijk dat muizen er meerdere dagen van kunnen eten. We controleren de lokdozen regelmatig en vullen ze indien nodig bij.

Van Ledden Ongediertebestrijding - Muizen binnen - Muizen bestrijden (8)

Wat je zelf kunt doen tegen muizen

Heb je een muis gezien? Bel Van Ledden Ongediertebestrijding. Zelf kun je 3 dingen doen om muizen te voorkomen.

 • Openingen afdichten
 • Voedsel en afval weghalen
 • Je terrein schoonhouden

Openingen afdichten

Het eerste wat je dus kunt doen tegen muizen is je woning of bedrijfspand goed afsluiten. Gebruik roosters, fijnmazig gaas of bijenbekjes voor de spouwmuurvoegen. Gaten en kieren dicht je met staalwol of mousestop. Je vindt verschillende afsluitingsmiddelen in onze webshop.

snel een oplossing

Voedsel en afval weghalen

Zorg dat je voedsel onbereikbaar maakt, door het op te bergen in afsluitbare bakken. Muizen houden vooral van noten, zaden en granen/graanproducten. Ruim kruimels en voedselresten goed op, en sluit vuilnisbakken goed af.

Je terrein schoonhouden

Hoewel muizen in je tuin niet te voorkomen zijn, kun je ze wel weren door ervoor te zorgen dat ze zo min mogelijk voedsel vinden. Ruim daarom elke avond het overgebleven voer van vogels, kippen en konijnen op. En zorg dat de muizen niet bij je afval kunnen komen. Muizen zijn al goede klimmers, maar met struiken en klimplanten zet je de ladder voor ze klaar. Plaats die dus niet (te dicht) tegen je muren.

Is het een muis of een rat?

Je hebt iets zien lopen, of knaagdiersporen in huis gevonden. Maar is het een muis of een rat? Wat zijn de verschillen?

 • Een muis is kleiner dan een rat: 3-10 cm, een rat is 16-40 cm
 • Muizen hebben grote oren, ratten kleine oortjes
 • Muizen hebben een behaarde staart, die van ratten is kaal

De uitwerpselen van een muis zijn net kleine zwarte rijstkorrels, terwijl rattenkeutels groter en vaak bruiner van kleur zijn.

Of het nu een muis of een (jonge) rat is die je zag: waar er een is zijn er meestal meer. Neem nu contact met ons op voor advies en bestrijding.

Welke muizensoort vind je in je huis, bedrijf of tuin?

Er leven in Nederland 15 muizensoorten, waarvan je vooral deze 4 soorten in en rond je gebouwen tegen kunt komen:

Huismuis Mus musculus L.

Van-Ledden-Ongediertebestrijding-Huismuis.jpgDe huismuis heeft een vacht die vettig glanst en bruingrijs tot vaalbruin is aan de bovenzijde, lichtgrijs tot geelwit aan de onderkant. Hij is 7,5 tot 10 cm lang, en zijn staart heeft dezelfde lengte. Hij is slank met een spitse kop en grote oren.

De huismuis kan slecht zien maar goed ruiken en hij gebruikt zijn snorharen om zijn omgeving af te tasten. Hij springt en klimt als de beste, en is een echte knager.

Hoewel hij maar 1 jaar oud wordt, kan hij in dat jaar wel 6 tot 10 nesten krijgen, elk met vijf tot negen jongen. Zo kunnen twee muizen in een jaar tijd voor 30 tot wel 90 nieuwe muizen zorgen.

Huismuizen hebben een voorkeur voor zaden, peulvruchten, noten en granen. Ze eten ongeveer 3 gram per dag en kunnen lang zonder water. Je vindt hun nesten tot ongeveer 10 meter van hun voedselbronnen af.

Van Ledden bestrijdt én adviseert

Van Ledden Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte. Met onze bestrijdingsmethoden ben je snel van je muizenoverlast af. En je krijgt natuurlijk advies hoe je overlast in de toekomst kunt voorkomen.

Je bereikt ons makkelijk en persoonlijk. En als het nodig is komen we snel bij je langs.

Welke overlast je ook ervaart: wij helpen je ervan af.

we reageren snel

Van-Ledden-Ongediertebestrijding-Muizen-binnen-Muizen-bestrijden-15.jpg