Last van vlooien in huis? Wij bestrijden ze grondig

Heeft je hond of kat vlooien? Wacht geen moment en begin meteen met bestrijden. Een vlo legt namelijk wel 50 eitjes per dag. Deze groeien uit tot larfjes die zich verstoppen in spleten en kieren om zich daar tot volwassen vlooien te ontwikkelen.

Als je de omgeving van je huisdier niet grondig onder handen neemt blijf je last van vlooien houden. Soms kun je dat zelf, vaak is professionele bestrijding de beste oplossing om definitief van de vlooien af te komen.

Heb jij in je huis overlast van vlooien, neem dan direct contact op met Van Ledden Ongediertebestrijding.

we reageren snel

Hoe wij de vlooien in je huis aanpakken

Wij bestrijden vlooien met een residueel middel op de plek waar je huisdier vaak ligt: in de buurt van de mand, de kooi of de slaapplek. Onze middelen zijn krachtiger en effectiever dan de middelen die je in een dierenwinkel koopt.

Wat je zelf kunt doen tegen vlooien

Hoewel vlooien actiever worden door zomerse temperaturen, is de warmte binnenshuis genoeg om ze ook in de winter actief te maken.

Om de kans op een vlooienplaag te verkleinen, kun je een aantal dingen doen:

  • geef je huisdier periodiek een vlooienbehandeling
  • controleer je kat of hond regelmatig met een vlooien- en luizenkam; doe dit bij voorkeur buiten
  • was kleden en manden op 60 graden

Daarnaast is dagelijks stofzuigen en dweilen sterk aan te raden. Vergeet niet om de stofzuigerzak regelmatig te vervangen.

Ga je een langere tijd van huis, stofzuig dan alles goed en gooi de zak buiten in de vuilnisbak.

Halen jouw maatregelen niet genoeg uit? Van Ledden Ongediertebestrijding maakt je huis vlooienvrij.

Wat kost vlooienbestrijding?

De kosten van de bestrijding is afhankelijk van de omvang van de vlooienplaag. Je krijgt van ons altijd een prijs vooraf. Inspectie zit hierbij in en we berekenen geen voorrijkosten.

we zijn binnen 24 uur bij je

Van Ledden Ongediertebestrijding - Vlooien bestrijden (2)

Hoe herken je vlooien?

Een vlo is een klein springend insect dat van bloed leeft. Vlooien leven op warmbloedige en behaarde zoogdieren zoals katten en honden, maar ook op vogels. Ze zijn roodbruin tot zwart van kleur en 1,5 tot 4 millimeter groot. De meest voorkomende vlooiensoort is de kattenvlo (Ctenophalides felis). Deze komt trouwens ook op honden voor.

Vlooien verspreiden zich vanaf de plek waar de larven zich verpopt hebben. Ze kunnen rustig een jaar in hun cocon wachten, tot trillingen ze uit hun wachtstand halen. Met sprongen van 20 tot 30 cm ver bereiken ze hun gastheer.

Vlooien voeden zich met het bloed van hun gastheer en gaan dan eitjes leggen. Afhankelijk van de omstandigheden duurt het 15 dagen tot een half jaar voor de larven uit het ei komen. En dan kan het tussen de 8 en 14 dagen duren voordat de larve in haar cocon is getransformeerd tot een volwassen vlo.

Als je huisdier zich voortdurend krabt of in de vacht bijt door de jeuk weet je vaak wel hoe laat het is. Kam de vacht met een vlooienkam en kijk of je vlooien tegenkomt. Zo ja, begin dan direct met de bestrijding.

we reageren snel

Van Ledden bestrijdt én adviseert

Van Ledden Ongediertebestrijding is gespecialiseerd in het bestrijden van ongedierte. Met onze bestrijdingsmethode ben je snel van je vlooienplaag af.

Je bereikt ons makkelijk en persoonlijk. En als het nodig is komen we snel bij je langs.

Welke overlast je ook ervaart: we helpen je er snel en effectief van af.

we reageren snel

Van-Ledden-Ongediertebestrijding-Vlooien-bestrijden-1.jpg